Lasarte va ser el primer restaurant de Barcelona que va obtenir la tercera estrella de la guia francesa. I el nostre producte estrella, és allà com un dels referents escumosos de la seva carta.

Lasarte és el nom que rep el restaurant de xef Martín Berasategui de Barcelona. Situat als baixos de l’Hotel Monument, combina els plats més emblemàtics del donostiarra amb les propostes del seu cap de cuina, l’italià Paolo Casagrande.

L’obsessió del restaurant Lasarte és «tractar el millor producte que ens dóna la nostra terra, el nostre mar, les estacions de l’any, i convertir-lo en una experiència gastronòmica». La casa barcelonina de Martín Berasategui oberta el 2006 als peus del Monument Hotel, llueix des de fa 4 anys les tres estrelles de la Guia Michelin i fa gala d’una cuina que va molt més enllà dels plats emblemàtics del xef donostiarra traslladats a la Ciutat Comtal .

L’espai, prenent el nom de la localitat on s’ubica la llar del virtuós cuiner, és la trobada del seu restaurant homònim amb la Mediterrània i la culinària particular del seu cap de cuina, l’italià Paolo Casagrande. Aquesta complexa unió, aquesta aliança de propostes amb signatura reconeixible, permet crear una carta en què les receptes sorprenen, i dos menús, el Degustació i el Lasarte, permeten contemplar la gastronomia actual a través d’una cuina que podem reconèixer.

Perquè si alguna cosa caracteritza l’oferta de l’Berasategui a la vora de la Mediterrània, és que malgrat estar al capdavant de l’avantguarda i la innovació, els plats resulten absolutament familiars pels ingredients, preparació o sabors.

Des de la Cigala i gingebre, infusió de cafè aràbica del Brasil i crema cremada de llet d’ovella; el Tartare de calamar amb rovell d’ou líquid, consomé de ceba i kaffir; la Royal de tàpera, tomàquet líquid i algues, carrabiner temperat i sopa de les seves corals; l’Amanida de verdures i pètals, herbes, brots amb puré d’enciam i llamàntol; el Ravioli de wagyu i anguila glacejada, crema iodada, raifort i caviar; o les postres com les Esferes de cardamom, poma i iogurt; i el Bombó de nou de Pecán, roques de llet, cafè i whisky fumat.

Envoltats d’una elegant atmosfera, proporcionada per la brillant remodelació que va ser duta a terme recentment pels arquitectes Òscar Tusquets, Carles Bassó i Tote Moreno, i un interiorisme amb el segell de Mercè Borrell en col·laboració amb el propi Tusquets.

Tant el menú degustació com el Lasarte, així com la carta disponible, proporcionen l’experiència que una persona espera. Tècniques acurades i contemporànies aconsegueixen sabors de sempre, nets i purs.

Claror entre els millors escumosos

I com un veritable honor, els nostres caves són presents al restaurant. I Claror, ocupa un lloc preponderant. Gràcies a entre altres persones a Joan Carles Ibáñez Cap de sala del restaurant Lasarte, i un dels millors sommeliers de país, que va exercir durant 20 anys com a sommelier d’El Racó de Can Fabes que sempre va lloar la qualitat dels escumosos de Vins El Cep . Joan Carles Ibáñez i el seu equip són els ambaixadors de la cuina a la sala, per atendre i crear l’harmonia que omple l’espai, com si fossin una orquestra silenciosa, on cada instrument és important per entonar la millor experiència gastronòmica.

I el nostre millor producte per maridar aquesta meravellosa experiència gastronòmica que el nostre aclamat Cava Claror. El més Premium dels nostres caves, etiquetat amb la qualificació Cava de paratge.

Per a ser qualificat com a tal, cal obtenir els requisits necessaris: l’edat mínima de les vinyes és de 10 anys o superior, amb un rendiment màxim de 8.000 kg per hectàrea, verema manual, vinificat en la mateixa propietat i una fermentació mínima en ampolla de 36 mesos, tot i que actualment el que es degusta al Lasarte és el de 2014, creat amb agricultura biodinàmica i de ceps vells.

El Cava de Paratge Qualificat situa el cava a la punta de la piràmide qualitativa de el vi escumós, i el Claror de Vins El Cep com una de les referències entre els caves Premium de el Penedès.