Barcelona Wine Week (BWW), impulsat per Fira Barcelona a través d’Alimentària Exhibitions, amb el suport de la Federació Espanyola de el Vi (FEV), ICEX, INCAVI i altres institucions, s’ha celebrat per primera vegada al recinte de Montjuïc de Fira Barcelona de el 3 a el 5 de febrer de l’any 2020.

La BWW ha tancat la seva primera edició amb excel·lents xifres de participació en 19.000 m² de superfície: 550 empreses expositores, de gairebé totes les comunitats autònomes espanyoles, on Catalunya ha tingut la major presència, seguida de Castella i Lleó, la Rioja, Euskadi i Navarra.

Més de 15.600 professionals (un 13,6% procedents de 54 països); més de mig centenar d’experts de primer nivell, amb tastos i ponències com l’editor executiu de Wine Spectator, Thomas Matthews, els sommeliers François Chartier, Ferran Centelles i David Seijas, el Master of Wine Pedro Ballesteros, entre molts altres. Vins El Cep no podia faltar a aquesta cita en el calendari. Hi vam estar a l’estand de la Associació Vinya Celler Masia. Vinya Celler Masia és una marca col·lectiva que empara els vins produïts per pagesos a partir de les vinyes pròpies i al celler propi, i que es comercialitzen amb marca pròpia dins l’àmbit lingüístic català, amb l’objectiu de dignificar el valor del pagès elaborador.

Vins El Cep no podia faltar a aquesta cita en el calendari. Hi vam estar a l’estand de la Associació Vinya Celler Masia. Vinya Celler Masia és una marca col·lectiva que empara els vins produïts per pagesos a partir de les vinyes pròpies i al celler propi, i que es comercialitzen amb marca pròpia dins l’àmbit lingüístic català, amb l’objectiu de dignificar el valor del pagès elaborador.

En el transcurs dels tres dies van passar moltes persones pel nostre estand, distribuïdors internacionals actuals de Vins El Cep, nous possibles distribuïdors internacionals, clients i amics, que ens van donar suport i van degustar els nostres productes. La representació d’operadors internacionals, hauria de suposar un increment d’exportacions, i aquest era un dels nostres objectius.

Per ser una primera edició, el balanç és positiu, precisament perquè es va fomentar la relació directa, amb un disseny dels estands molt minimalista i tots iguals, que va facilitar el desenvolupament comercial molt més fàcilment.

L’organització del Saló, també ha apostat per la racionalització de la mostra amb una aposta per la comunicació visual i el disseny, la sostenibilitat i el respecte del territori. També per la claredat en els recorreguts agrupant els cellers per DO, sota grans cartells ordenant la presència de grans i de petits cellers i donant protagonisme a una nova i democràtica forma d’ubicar a tot tipus de vins, en igualtat de condicions.

També s’ha apostat per la sostenibilitat amb un ús racional dels recursos i el compromís de reciclar la major part del mobiliari (de fusta) utilitzat per a la propera edició. S’ha col·laborat també amb Ecovidrio -que ha recollit més de 18.000 ampolles- per fomentar el seu reciclatge i s’han reduït visiblement els plàstics d’un sol ús.

Dirección:

Can Llopart de les Alzines, s/n
08770 Sant Sadurní d’Anoia
Barcelona, España.

Tel. (+34) 938 91 23 53
reserva@vinselcep.com
www.vinselcep.com