La marca de Sant Sadurní d’Anoia, molt enfocada a productes orgànics i biodinàmics, aposta pels mercats internacionals com la clau del seu desenvolupament de marca, i del concepte Premium Cava.

Tot i ser un dels motius més importants que ens va seduir a Romero per entaular relacions professionals, en els primers mesos de coneixement de Vins El Cep, hem pogut constatar que el treball que s’ha desenvolupat internacionalment per mediació de la seva directora general, Maite Esteve, és d’un valor incalculable. Perquè si mentre el preu del quilo de raïm està en preus de l’any 1998, sobre els 0,33 /0,35 €, (estem molt lluny de l’Prosecco 1,20 €, o el Champagne 7 € / kg), i els preus del producte final al mercat nacional també està atomitzat, “gràcies” a productes de baixa qualitat que també se li diu cava, l’única via de creixement, i fins i tot, de taula de salvació, és el mercat internacional.

Més del 80% de la seva producció s’exporta, i la clau d’aquesta acceptació del producte final és la seva qualitat: Premium Cava. Com succeeix amb l’oli d’oliva verge extra, el seu preu final es basa en tot el procés d’elaboració del cava.

Per assolir altes cotes de qualitat universal, Vins El Cep ha apostat per exportar i fer d’ell el seu vaixell insígnia, al Cava Claror. El més Premium de les seves caves, etiquetat amb la qualificació Cava de paratge.

Cava de Paratge

Per a ser qualificat com a tal, cal obtenir els requisits necessaris: l’edat mínima de les vinyes és de 10 anys o superior, amb un rendiment màxim de 8.000 kg per hectàrea, verema manual, vinificat en la mateixa propietat i una fermentació mínima en ampolla de 36 mesos.

El Cava de Paratge Qualificat situa el cava a la punta de la piràmide qualitativa del vi escumós.

El cava és clau per a la sostenibilitat global, per al progrés i per al futur de la comarca del Penedès, tot i que encara queda molt camí per recórrer, ja que hauríem de millorar la imatge del cava, el posicionament, la distribució tradicional o el màrqueting.

És precisament això el que Vins El Cep ha posat en les seves coordenades 2020: molt més màrqueting, estratègic i relacional sobretot. Contactar i connectar més amb el client final, saber com emocionar, què li falta per estimar el cava com un dels seus vins favorits, i traslladar-li, a experiències gastronòmiques úniques i que es recordin en el subconscient per molt més temps.

Mercats internacionals: a casa i fora

Per això, treballar el mercat internacional resident i el que ve a fer turisme, a través d’experiències gastronòmiques: on l’evangelització del concepte Premium Cava resultarà clau per elevar el posicionament del producte en les ments d’aquest col·lectiu i pugui augmentar el coneixement del producte de màxima qualitat i pagar pel mateix, un preu d’acord a la seva qualitat.

Perquè un dels mercats internacionals que està per descobrir és el que precisament resideix molt a prop, i està establert en el territori nacional. Àvid de conèixer coses que succeeixen al seu lloc d’adopció i que no aprofitem prou. I aquest 2020, desenvoluparem molt aquest col·lectiu, per sensibilitat i per nivell sociocultural i socioeconòmic, molt receptiu a gaudir d’aquestes experiències culturals i descobrir productes de màxima qualitat autòctons.

A més, desenvolupar activitats a nivell internacional, al costat dels nostres partners com els importadors i distribuïdors, per retallar distàncies amb productes d’altres països que no tenen la mateixa qualitat o si la tenen, bàsicament ens superen pel seu valor de marca molt superior encara.

En definitiva, a Vins El Cep apostem per la qualitat i l’elaboració tradicional, i el nostre mercat, el món, ha de conèixer el que fem i gaudir-lo com nosaltres … des de 1980.

Can Llopart de les Alzines, s/n
08770 Sant Sadurní d’Anoia
Barcelona, España.

Tel. (+34) 938 91 23 53
reserva@vinselcep.com
www.vinselcep.com