El 15 de febrer vam iniciar la col·laboració amb Romero i els membres del seu club Romero High End Club (RHEC). Un perfil de persona molt apreciat per nosaltres perquè és resident i valora en la seva justa mesura la qualitat dels nostres productes Premium: orgànics i biodinàmics

Mes de febrer, a mitjans, i 20 graus. Cel serè i el camp ens indica que la primavera ja és a prop al Penedès. Amb el convenciment que cal aprofitar que hi ha una comunitat internacional resident molt important, Romero Premium Networking, expert en aquest tipus de comunitat, va organitzar una experiència amb Vins El Cep on l’objectiu era conèixer més i millor la comarca i a la nostra marca. I la cura i respecte que tenim per les nostres terres.

Creant una experiència meravellosa: persones intel·ligents amb moltes ganes d’aprendre i comprendre millor el seu entorn, un xef disposat a transmetre l’essència de la nostra terra, un wine connoisseur que expliqués les bondats dels vins i caves que beurien, i un celler que va apostar per el seu entorn fa 40 anys i avui recull els fruits de la seva decisió de respectar-lo i creure en els productes ecològics i biodinàmics. En fi, amb tot això, a més de l’impagable clima, la paraula que el pot definir és: excel·lent.

Vam ser gairebé 20 persones que van gaudir d’una comarca, el Penedès, que és bastant desconeguda de vegades fins i tot per als autòctons. Les persones, que van venir eren d’Escòcia, Rússia, Ucraïna, Estats Units, Veneçuela, Suècia, Hongria, França o Itàlia … i solament tres persones catalanes nascudes a Barcelona.

El Penedès és una zona espectacular, amb un microclima privilegiat, amb aires de la mar Mediterrània per una banda, que queda atrapat a la comarca “gràcies” a l’aixopluc que fan les muntanyes de Montserrat per una banda i el massís de l’Ordal per l’altre, un privilegi. I Vins El Cep és un celler que va saber veure això, fa 40 anys aquest 2020, i ara pot sentir-se orgullós de tenir un dels enclavaments més bonics i espectaculars de el Penedès.

La primera de les quatre finques que vam anar a veure, Can Miquel de les Planes, era on va començar la nostra gran aposta per la viticultura ecològica i biodinàmica, d’això ja fa més de 20 anys, i vam ser els pioners a Espanya quan ningú creia en aquesta tècnica per conrear les vinyes.

Com un sastre que fa tot a mida i a mà, vam poder veure que cada cep és tractada individual i manualment, de manera que el treball per crear uns vins excel·lents i únics és sens dubte, esgotador. Tots es va quedar sense paraules i emocionats, amb aquesta metodologia tan artesanal.

Posteriorment, ens vam desplaçar a la segona finca, Can Llopart de les Alzines, on hi ha el celler i tota la producció a les caves emmagatzemades.

Tot molt cuidat, amb gran cura i minuciositat, Maite Esteve, la directora general de Vins El Cep va explicar amb tot luxe de detalls tot el procés de la creació dels vins i dels caves, un mètode excepcional i que aclareix que el producte final sigui excel·lent i d’una qualitat superior.

Per acabar, vam fer el que molts cellers haurien de prendre nota, i és crear una experiència gastronòmica de primer nivell per maridar amb els vins, i d’aquesta manera els nous coneixedors dels seus productes es converteixen gairebé de forma automàtica en clients per convicció pròpia.

Romero ens va oferir a Xavier Lahuerta, Xef Executive del Mercer Restaurant a Barcelona, ​​el qual volia unir dos factors molt importants: la terra de el Penedès i la Mediterrània. Per això va maridar productes catalans amb productes d’altres zones espanyoles i fins i tot italianes, perquè per a Xavier el més important és compartir el millor de la conca mediterrània, les nostres arrels

La gastronomia va ser imbatible, però a més es van degustar fins a 5 tipus de vins i caves de Vins El Cep. Maite Esteve, va anar explicant tots els vins i escumosos que s’anaven a prendre en el dinar. Els convidats van descobrir el MIM Natura (Pinot Noir), MIM Natura Blanc de Noirs (Chardonnay), i l’excels Claror (Xarel-lo, Macabeu i Parellada), aquest últim de qualificació Paratge (60 mesos de reserva): espectacular i sense paraules. Per això és un dels preferits en els millors restaurants 3 estrelles Michelin.

Però també es van descobrir dos vins tranquils de màxima qualitat, el GR5 Senders, un negre cupatge d’Ulldellebre, Cabernet, Merlot i Syrah i el Clot de l’Roure un blanc 100% Xarel.lo que va enamorar als amants de el vi blanc.

Un dia fantàstic, i que Romero a través del seu Premium Networking, ens va ajudar a que la marca sigui més coneguda i valorada entre aquest col·lectiu de residents internacionals.

Adreça:

Can Llopart de les Alzines, s/n
08770 Sant Sadurní d’Anoia
Barcelona, España.

Tel. (+34) 938 91 23 53
reserva@vinselcep.com
www.vinselcep.com