Història

ARRELS CENTENÀRIES

Can Llopart de les Alzines, una finca que data de l’any 1499 i envoltada de les vinyes d’on prové el nostre raïm, va ser el lloc escollit per construir el celler de Vins El Cep.

Les famílies Carreras, Esteve, Masana i Parera, ja havíem establert vincles en el passat, més enllà del veïnatge i l’amistat. Totes comptàvem amb una experiència centenària en l’agricultura i en la tradició de fer vi a les nostres masies.

El 1980 iniciem un projecte en comú per elaborar vins i caves que representin la identitat dels nostres terrers.

A dia d’avui, aquests terrers es conreen seguint els principis de l’agricultura ecològica i biodinàmica, on la terra, les plantes, els animals i l’home treballen conjuntament per tal de millorar i preservar l’equilibri natural de l’ecosistema.

QUATRE FAMÍLIES DE VITICULTORS

Corren els anys 70 i en el món del vi es tanca una etapa: el procés d’elaboració es modernitza, el món del cava experimenta un gran creixement i la D.0. Penedès floreix amb força. Nous temps que volen noves pràctiques. Noves pràctiques que precisen de noves instal·lacions. Una nova filosofia. I una nova generació que ha d’afrontar aquests nous reptes.

El Gil Masana, el Josep Carreras, el Pere Parera i el Josep Esteve pertanyen a famílies amb una arreladíssima tradició agrícola. Eren veïns, eren amics i van decidir convertir-se en socis. En aquell nou escenari van unir esforços, terres i coneixements per arrencar un projecte arriscat, però il·lusionant.

Als anys 80, amb les idees clares i l’energia necessària, neix Vins El Cep. L’ ànima d’aquell projecte eren –i sempre seran– aquells quatre amics que partint de la vocació, el coneixement i l’amor per la terra van saber conduir-lo fins on és ara. Tenien el raïm i amb el pas dels anys van saber afinar tant a la vinya com al celler, per obtenir vins de gran qualitat i expressió.

QUATRE LLAVORS

L’ any 2015 es celebren 35 anys d’història que donen pas a una nova imatge representada per quatre llavors que sumen i que simbolitzen Vins El Cep.