Terrers

Fa milers d’anys, aquestes terres formaven part del fons marí i en fa més de 500 que ja hi havia vinya. Tenim a les mans, doncs, un llegat que ve d’antic.

Les nostres són, en gran part, vinyes velles, situades al Costers de l’Anoia i localitzades entre els termes de Sant Sadurní d’Anoia, Gelida i Sant Llorenç d’Hortons. Unes vinyes de caràcter marcat, com cal per obtenir els nostres vins de terrer.

El raïm es fa entre vessants suaument ondulades, travessades per torrents profunds i el bressola un clima típicament mediterrani: estius moderadament calorosos i secs, hiverns temperats i pluges irregulars. A les varietats autòctones, que són les que ocupen gran part de les nostres vinyes, com el macabeu, el xarel·lo, la parellada i l’ull de llebre, se n’hi sumen d’altres com el cabernet sauvignon, el chardonnay, el pinot noir, el merlot o el syrah que ens permeten trobar l’equilibri en els cupatges.

Les arrels, moderadament profundes, s’enganxen a un sòl franco-argil·lollimós, ben estructurat, porós i actiu a nivell de fauna. Gràcies a l’agricultura que s’hi aplica, ecològica o biodinàmica, formigues, cucs i tota mena d’organismes hi viuen i s’hi desenvolupen, propiciant un equilibri natural necessari.

VINS DE TERRER, UNA VINYA, UN VI.